Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не спускає з виборів очей

П'ятниця, 17 березня 2006, 14:51

Організація проведення чесних та прозорих виборів 26 березня перебуває під пильною увагою президента Віктора Ющенка.

Про це заявив радник президента, керівник Головної служби правової політики секретаріату президента Микола Полудьонний.

Він повідомив, що глава держави підписав Закони "Про внесення змін до деяких законів" та "Про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет на 2006 рік", які регулюють процес проведення виборів.

Полудьонний зазначив, що президент має намір направити спеціальну телеграму до голів обласних та районних держадміністрацій, в якій буде запропоновано комплекс заходів для забезпечення належної організації голосування виборців.

Радник президента також наголосив, що "будуть запропоновані заходи для покращення умов роботи дільничних виборчих комісій, спостерігачів, журналістів та працівників міліції", повідомляє прес-служба президента.

Водночас, Полудьонний зазначив, що у зв'язку з тим, що цьогорічні вибори є першими демократичними виборами, які проходять вільно і без використання адмінресурсу, "виникає ряд проблем".

Однією із таких проблем є те, що "суб'єкти виборчого процесу певною мірою не усвідомили свою роль в організації проведення виборів".

Радник президента також підкреслив, що у зв'язку з великою кількістю учасників виборчого процесу, робота дільничних виборчих комісій триватиме майже тридцять одну годину безперервно.

Також можливі технічні проблеми, пов'язані з імовірними чергами на дільницях та неточностями у списках виборців.

Полудьонний висловив переконання, що попри все, владі, Центральній виборчій комісії та дільничним комісіям вдасться забезпечити необхідні умови для волевиявлення громадян.

За словами радника президента, вибори вперше пройдуть у вільній обстановці, що відзначають міжнародні спостерігачі та світова спільнота.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування