Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обізвав Харківську міськраду політиканами

П'ятниця, 17 березня 2006, 16:14

Президент Віктор Ющенко назвав "політиканством" рішення Харківської міської ради надати російській мові у Харкові статусу регіональної.

Про це президент сказав в п'ятницю на прес-конференції у Харківському національному університеті ім. В.Каразіна, передає УНІАН.

Ющенко закликав "бути чесними, коли ми говоримо про мовну політику в Україні".

"Україна – це європейська країна, і кожен громадянин сам вибирає мову свого спілкування. Переконаний, що у Харкові і до цього тисячу років поспіль не було проблеми російської мови", - зазначив президент.

"Немає її і зараз, і ті люди, які віддано служать інтересам нації, на мій погляд, до цього питання повинні були ставитися обережніше, ніж так, як це зробили депутати міської ради", - додав він.

За словами Ющенка, швидше йдеться "не про вирішення проблемного питання", швидше йдеться "про політиканство – немає на чому набирати очки".

"Я сказав би, що це політизація, і політизація надумана. Безумовно, це кампанія, яка не відповідає українським інтересам", - зазначив він.

"Це девальвація України, девальвація держави, це робота політиків, які не можуть заробити дивідендів на прагматизмі, на здорових ідеях, на інтелекті, і тому носяться з такими пропозиціями. Я не вітаю такі кроки. Хоч те, що у Харкові зроблено, – це зроблено. Правову оцінку цьому повинен давати суд", - зазначив він.

"Нація починається там, де починається мова. І мені досить принизливо, що в Україні виникають обставини і ситуації, коли діти тих великих прадідів, навіть не задаючи собі питання, можуть так легко, поверхово ставитися до теми мови, перш за все національної", - заявив Ющенко.

6 березня сесія Харківської міськради ухвалила рішення надати російській мові у Харкові статус регіональної.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування