Ющенко зізнався, за кого проголосує

П'ятниця, 17 березня 2006, 18:22

Президент Віктор Ющенко заявив, що день виборів до парламенту буде для нього робочим.

Про це він сказав у п’ятницю під час прямого спілкування з мешканцями Харкова.

За словами Ющенка, день виборів "буде надзвичайно важливий в оперативному плані з точки зору забезпечення порядку на дільницях, забезпечення виборчого процесу відповідно до норм закону"

"Тому, звичайно, це буде робочий день", - додав президент.

На питання, за кого він голосуватиме, Ющенко відповів:

"Я голосуватиму за демократичну силу, якій я вірю, за яку я відповідаю, яка несе пряму відповідальність за вибір, який зробив Майдан і Харківський і Київський".

"Хоча, я все одно буду поважати той вибір, який ви зробите", - додав він.

Якщо парламент політично не здатен буде консолідуватись навколо основ внутрішньої і зовнішньої політики україни, а буде так. як написано зараз: "Не можу", "не хочу", "не туди" "не маю часу", "У мене болить голова" і так далі – це не політика для України", - підкреслив Ющенко.

Він також повідомив, що не хвилюється перед виборами.

"Я не хвилююся, я підходжу відповідально до них, тому що, коли ми говоримо про вибори президента, зрозуміло, що тоді нація поділялася на певні частини заради відповіді, який політичний курс, яка політична сила - вчорашня або нова - одержить цю посаду. Зараз ми будемо давати відповідь на продовження другої серії цього питання", - зазначив він.

"Формування нового складу органів місцевого самоврядування не менш актуальна тема, чим вибори демократичного президента. Я досить попрацював з нинішнім парламентом... Думаю, що значна частина позицій тих або інших політичних сил просто не відповідає інтересам держави", - додав президент.
Ющенко також наголосив, що парламентські вибори є не менш важливими, ніж президентські.

"Якщо ми хочемо сформувати демократичний пакет формування влади виконавчої, органів місцевого самоврядування. Якщо ми хочемо підтримати прозору конкурентну економіку, якщо ми хочемо підтримати чесну владу без корупції, це все потрібно робити в одному політичному пакеті", - зазначив Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування