Українців у Мінську залишили без передач

Субота, 18 березня 2006, 15:13

Ув’язненим у Мінську членам молодіжної громадської організації "Студентське братство" заборонили носити передачі.

Про це телефоном із Мінська повідомив кореспонденту УНІАН лідер "Студентського братства" Олег Яценко.

За його словами, у суботу вдень для ув’язнених не прийняли чергову передачу з їжі та ліків. Білоруські тюремні наглядачі пообіцяли, що рішення про заборону передачі їжі може бути переглянуте вже у понеділок, тобто на другий день після виборів президента Білорусі.

Яценко повідомив, що за сприяння українського посольства сьогодні вдалося викликати лікаря до одного із ув’язнених громадян України, стан здоров’я якого погіршився.

Він також повідомив, що білоруські спрецслужби встановили слідкування за тими членами "Студентського братства", які носять передачі ув’язненим друзям.

За словами лідера "Студентського братства", йому довелося зустрітися з кандидатом в президенти від об’єднаної опозиції Олександром Мілінкевичем, який висловився на підтримку українських політв’язнів, підписав для них власну книжку та висловив впевненість у своїй перемозі та торжестві демократії в Білорусі загалом.

Як повідомлялося, 12 березня п’яти членам "Студентського братства", які брали участь у зустрічі з Мілінкевичем, Фрунзенський районний суд білоруської столиці виніс вирок про позбавлення волі терміном на 10 діб.

Студентам інкриміновано участь в антидержавній, антипрезидентській та антибілоруській акції під державним українським прапором.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування