Литвина взяли в КДБ натяками

Субота, 18 березня 2006, 16:29

Голова Верховної Ради Володимир Литвин підкреслює, що на законних підставах одержав звання полковника запасу Служби безпеки України.

Про це Литвин заявив на прес-конференції в суботу в Запоріжжі, коментуючи заяву члена фракції Соцпартії Івана Бокия про присвоєння Литвину звання полковника Служби безпеки й учасника бойових дій.

Литвин повідомив, що звернувся до СБУ після того, як така інформація була оприлюднена.

За словами спікера, у відповіді СБУ вказувалося, що Литвин є офіцером запасу Служби безпеки України. Спікер підкреслив, що в той час це був Комітет державної безпеки.

За словами Литвина, це звання було присвоєно йому відповідно до рішення, що приймалося у відношенні місця служби військовозобов'язаних осіб.

Спікер пояснив, що тоді військовозобов'язані повинні були служити або в Збройних силах, або в Комітеті державної безпеки. "Я хотів би підкреслити таку особливість, що заяви туди (відповідно в КДБ і в Збройні сили) не пишуть, якщо це говорять, що це добровільно, відповідними натяками", - сказав Литвин.

За словами спікера, звання йому було присвоєно відповідно до положення про порядок присвоєння звань і відповідно до тих посад, які він займав у той час і які повинен був би займати, якби його призвали на термінову службу.

Говорячи про одержання статусу учасника бойових дій, спікер нагадав про те, що був у Югославії. У той же час, Литвин підкреслив, що не одержав відповідного посвідчення про те, що він є учасником бойових дій, хоча формальні підстави в нього для цього є.

У зв'язку з цим, за словами Литвина, він не користується відповідними пільгами, передбаченими за законом такій категорії громадян, як учасник бойових дій.

"Я думаю ті, хто виступав, могли б перевірити і переконатися, що якщо людина має документ, він, мабуть, цей документ використовує", - сказав Литвин.

За його словами, у СБУ також знали, що даних про одержання ним такого посвідчення також немає. Крім того, у Службі безпеки він "не брав на проїзд, на оздоровлення, і відповідно, ніяких преференцій і допомоги".

Литвин підкреслив, що в правдивості його слів також можна переконається й у житлово-комунальній конторі, до якої приписана його квартира.

"Я думаю цього досить, я вже втомився просто спростовувати", - сказав Литвин.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...