Кінах з Рибачуком викрили масові зловживання

Субота, 18 березня 2006, 16:35

Секретар РНБО Анатолій Кінах заявляє про наявність масових зловживань у сфері земельних відносин в Криму на всіх рівнях виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Такий висновок було зроблено на засіданні робочої групи з питань комплексного аналізу законодавства України, актів глави держави, повідомив Кінах на прес-конференції в Сімферополі.

"Це наші спільні висновки і їх ми будемо передавати президентові України", - зазначив співголова робочої групи, голова секретаріату президента Олег Рибачук.

Кінах поінформував про те, що темпи інвентаризації земельних ділянок, включаючи її грошову оцінку, поступаються середньоукраїнським більш ніж удвічі.

Він також зазначив, що на сьогодні в автономії у системі орендних відносин зафіксовано 794 тисячі гектарів унікальної землі. В той же час середня орендна плата за 1 га цієї землі в рік становить наразі 122 долари.

"Це є наочним доказом глибини та масштабів зловживань в Криму, від чого втрачають як місцевий, так і державний бюджет. Створюються перепони для вирішення великої кількості соціальних проблем в регіоні", - цитує Кінаха прес-служба РНБО.

Також, за його словами, вражаючі недоліки були виявлені у виконанні законодавства щодо охорони прибережних захисних смуг.

"Не визначено території, абсолютна хаотична забудова унікальної частини Криму, де необхідно формувати сучасну соціальну, рекреаційну інфраструктуру і таким чином покращувати інвестиційну привабливість регіону", – зазначив він.

Кінах також відзначив факти незадовільного виконання вітчизняного природоохоронного законодавства щодо використання унікальних природних заповідних територій.

Кінах повідомив, що наступне засідання робочої групи з питань аналізу законодавства України, указів глави держави під головуванням Кінаха та Рибачка відбудеться у Києві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування