Ющенку дивно чути про "мертві душі"

Субота, 18 березня 2006, 17:58

Президент Віктор Ющенко підпише доручення про притягнення до дисциплінарної відповідальності тих представників виконавчої влади, хто допустив бодай найменше зловживання на користь будь-якої політичної сили.

У суботу в щотижневому радіозверненні до нації він підкреслив, що "адмінресурс як системне явище залишився в минулому".

"Окремі його прояви на місцях – це поодинокі дії тих представників місцевого самоврядування, керівників підприємств і деяких представників виконавчої влади, які й досі не усвідомили змін, що відбулися в нашій країні", - сказав Ющенко.

Президент підкреслив, що кожен такий випадок йому відомий і вже став предметом розслідування.

За його словами, прокуратурою вже відкрито 18 кримінальних справ, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства. Також порушено більше сорока кримінальних справ за випадками нападів на агітаторів, інших хуліганських дій.

"Від попередньої влади ми отримали у спадок списки, з яких викреслені цілі будинки й вулиці, в які вписано "мертві душі" й неіснуючі прізвища", - підкреслив президент. Він поклав відповідальність за остаточне формування списків в першу чергу на органи місцевого самоврядування, обрані ще за часів попередньої влади.

"Дивно чути заяви деяких політичних сил щодо проблем зі списками, особливо у тих регіонах, де влада не змінюється останні чотирнадцять років, де нинішня опозиція контролює органи місцевого самоврядування" – зазначив Ющенко.

Президент також назвав однією з найсерйозніших проблем формування виборчих комісій. "Відповідальність за це лежить виключно на політичних силах – учасницях перегонів", - сказав він.

Ющенко закликав усі політичні сили, які беруть участь у перегонах, терміново доформувати комісії.

Він повідомив, що після закінчення перегонів Міністерство юстиції здійснить перевірку наявності місцевих осередків тих партій, які не виконають своїх зобов’язань щодо виборчого законодавства.

Ющенко також звернувся до Центрвиборчкому та ЗМІ з проханням в останній передвиборчий тиждень провести широку роз’яснювальну роботу щодо процедури голосування й особливостей кампанії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування