Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Янукович пригрозив Єханурову й Луценку великими проблемами

Субота, 18 березня 2006, 18:09

Партія регіонів має намір порушити питання про надання російській мові статусу другої державної України після парламентських виборів.

Про це в суботу заявив лідер партії Віктор Янукович, коментуючи питання про те, що в Криму вже не вдасться провести місцевий референдум за рішенням Кримського парламенту, на якому мало розглядатися питання про надання російській мові статусу другої державної.

"Ми від цього питання не відступимо, але, з огляду на те, що залишився тиждень до виборів, я думаю, що це питання постане в законному вигляді після того, як буде сформований парламент", - підкреслив лідер Партії регіонів.

Відповідаючи на питання, чия провина в поганому перекладі списків виборців, складених російською мовою, на українську мову, Янукович заявив: "Безумовно, це технологія, яку придумали політтехнологи, а виконали паспортні столи МВС під замовлення влади".

"Якщо вони це не зробили навмисно, то чому вони самі не виправляють? Ми вважаємо, що вони повинні нести відповідальність", - відзначив Янукович.

Він повідомив, що депутати від Партії регіонів оформили депутатський запит у Генеральну прокуратуру з цього приводу.

Влада, за словами Януковича, "несе за це відповідальність, конкретно - Кабінет міністрів України, Міністерство внутрішніх справ, обласні і державні адміністрації на місцях".

"У них є ще тиждень, щоб усе виправити, а якщо не виправлять, то після виборів будуть великі проблеми", - відзначив він.

Янукович ухилився від відповіді на питання, з ким має намір Партія регіонів блокуватися для створення коаліції в новому парламенті.

"Головна задача, що стоїть перед нами - перемогти на виборах зі значним результатом. Далі, - якщо нам не вистачить місць у парламенті для вирішення питань створення більшості, ті політично налаштовані сили, що готові будуть разом з нами виконувати головну задачу - підйом і ріст економіки", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування