Поговорити з Ющенком про коаліцію Литвину заважають пожежні команди

Субота, 18 березня 2006, 18:26

Спікер Володимир Литвин вважає, що політичним силам необхідно об'єднатися навколо зрозумілої економічної програми розвитку України.

Про це Литвин сказав на прес-конференції в суботу в Запоріжжі.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи може Народний блок Литвина об'єднатися з рядом політичних сил на основі програми президента Віктора Ющенка, Литвин сказав: "Я не бачив поки що програми президента. Є "Десять кроків назустріч" - це передвиборна програма".

"У нас немає зрозумілої і чіткої економічної програми. Можливо, вона розробляється і потім буде показана, про неї буде розказано - потім будемо говорити", - сказав спікер.

"Поки що, я думаю, що ми діємо методом реагування на процеси, що виникають, на події, що з'являються, тобто діємо в режимі пожежної команди", - вважає Литвин.

"Я думаю, що нам необхідно відкрито сказати голу правду про те, що відбувається. Іншого шляху, ніж консолідація і співробітництво немає", - підкреслив Литвин. На його думку, до такої консолідації будуть змушувати і потреби суспільства.

У той же час спікер відзначив, що зараз усі демонструють поступливість, а потім будуть шукати точки дотику і загальні позиції.

На питання який головний недолік роботи парламенту нинішнього скликання, Литвин відповів: "Люди краще жити не стали". Українське суспільство не стало жити краще, а звідси і негативні оцінки діяльності українського парламенту, сказав він.

Позитивним моментом роботи парламенту спікер називав те, що парламентові вдалося зберегти країну і не допустити громадянського конфлікту під час президентських виборів 2004 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування