Ющенко побудує для студентів церкву і пологовий будинок

Неділя, 19 березня 2006, 15:45

Президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії відкриття наріжного каменю, поставленого на відзнаку початку робіт із будівництва студентського містечка вузів Києва.

Як повідомляє прес-служба президента, у вітальному слові він відзначив, що у студентське містечко не матиме собі рівних на території Європи.

Крім житла для студентів та сімейних студентів та аспірантів, на його території заплановане будівництво культурно-розважального центру на чотири тисячі місць, стадіону, спортивного комплексу, лікарні, оздоровчого центру, бібліотеки і навіть церкви та пологового будинку.

У помешканнях, які будуть облаштовані за європейськими стандартами, зможуть жити близько семи тисяч студентів. Житлова площа на одну особу складатиме 16 квадратних метрів.

На будівництво студмістечка, за словами президента, з бюджету виділено 20 мільйонів гривень. Розташується воно на 15 гектарах землі.

Ющенко висловив переконання, що сьогоднішні студенти належать до покоління "яке дасть відповідь на ключові виклики, що сьогодні стоять перед Україною".

Тому, за його словами, сьогоднішній проект – "це не просто пакет в упаковці виборчої компанії для молодих людей", це завдання, яке влада мусить реалізувати заради майбутнього країни.

Участь у церемонії відкриття взяли міністр освіти та науки Станіслав Ніколаєнко, перший заступник глави секретаріату президента Іван Васюник, Київський міський голова Олександр Омельченко, ректори столичних вузів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування