Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для Литвина повноважень, як і грошей, багато не буває

Понеділок, 20 березня 2006, 12:46

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що в найближчі 10 років не потрібно вносити зміни до Конституції, крім уже ухвалених змін щодо місцевого самоврядування.

Таким чином в інтерв’ю журналістам спікер прокоментував заяву керівника виборчої кампанії блоку "Наша Україна" Романа Безсмертного про розробку проекту нової Конституції.

На думку Литвина, ухвалити відповідний проект реально лише за однієї умови: якщо в прикінцевих положеннях цього документу буде написано, що Основний Закон змінюється після кожних президентських виборів.

"Якщо буде такий запит, то я погоджусь з тим, що певний сенс у розгляді цих пропозицій є. Треба дати спокій Конституції і передбачити, що після змін, про які було домовлено, записати, що Конституція принаймні на 10 років не буде переписуватись, і тоді буде нормально", - наголосив Литвин.

Він зауважив, що перед тим, як коментувати змістовні пропозиції, з ними необхідно ознайомитись.

Литвин вважає, що ті положення проекту, які заслуговуватимуть на увагу, можна буде реалізувати при прийнятті законів, які ухвалюватимуться ВР, "в розвиток Конституції". Він нагадав, що таких є не менше 50.

Спікер вважає, що сьогодні необхідно зосередити зусилля на ухваленні таких законів про Кабінет міністрів, про президента. "І тоді, я думаю, зніметься необхідність такого роду ініціатив", - сказав він.

Перед цим на зустрічі з громадськістю Феодосії Литвин висловився також проти проведення референдуму з приводу внесення змін до Конституції.

За словами спікера, він говорив і президенту, і тим, хто його оточує, не можна залучати людей, щоб вони вирішували питання повноважень високопосадовців. “Тому що повноважень, як і грошей, багато не буває”, - підкреслив він.

Литвин висловив думку, що, як правило, відповідні ініціативи висувають люди, "які стоять вокруг да около", щоб виступати від імені і за дорученням і не нести жодної відповідальності.

"Це ж простіше подзвонити і сказати: я - за дорученням, виконуйте, а якщо результат негативний - сказати: я відношення до цього не маю. Ось і весь механізм", - сказав він.

Литвин також зазначив, що якщо будуть проголошуватися референдуми щодо мови, ЄЕП, НАТО, змін до Конституції, то на місці України залишиться "велика воронка".

Раніше Безсмертний заявляв, що робоча група "Нашої України", до якої входять вчені і експерти, завершує роботу над новим текстом Конституції, який буде запропонований на розгляд нового складу парламенту.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...