Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко рветься в Україну через Європу

Понеділок, 20 березня 2006, 13:20

Лідер однойменного блоку Павло Лазаренко відстоюватиме своє право на участь у парламентських виборах у Європейському суді з прав людини.

Про це йдеться у заяві центральної ради "Блоку Лазаренка".

"Лідер Блоку Лазаренка звернувся до Європейського суду з прав людини з заявою про порушення ЦВК та українськими судами ратифікованої Україною Європейської Конвенції про захист прав людини та основних свобод у частині обмеження його права на вільні вибори", - зазначається в заяві.

За словами ради блоку, заява Лазаренка прийнята до розгляду Європейським судом 16 березня 2006 року, що підтверджує офіційне повідомлення цього суду.

З огляду на плинність виборчого процесу, Лазаренко за підтримки представника ОБСЄ звернувся до Європейського суду з клопотанням про прискорений розгляд цієї справи, зауважується в повідомленні.

Лідер блоку "переконаний, що ця авторитетна й поважна міжнародна судова інстанція врахує особливість ситуації, пов'язаної з його вимушеним перебуванням в іншій країні й неможливістю повернення на Батьківщину, захистить його конституційне право на участь у виборах й зобов'яже ЦВК відновити його порушені права".

"Для цього в нього є всі правові підстави, які ґрунтуються не тільки на нормах чинного національного законодавства, а й на міжнародних правових актах, обов'язковість яких на своїй території визнала Україна", - переконані в раді блоку.

Як відомо, раніше ЦВК відмовила Лазаренку в реєстрації кандидатом в депутати до ВР, пояснюючи це проживанням екс-прем'єра останні п'ять років за межами України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування