Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчуку ввижається адмінресурс і фальсифікації

Понеділок, 20 березня 2006, 13:46

Опозиційний блок "Не так" обвинувачує владу у використанні адмінресурсу, а основним конфліктологом на парламентських виборах називає президента Віктора Ющенка.

Про це заявив один з лідерів блоку, Степан Гавриш, у понеділок на прес-конференції.

За його словами, блок уже подав у Центвиборчком і в суди більше 40 скарг на використання адмінресурсу в ході виборчої кампанії.

Скарги, за словами Гавриша, у тому числі пов'язані і з діяльністю президента, "який видавав нормативні акти поза межами своєї компетенції".

Гавриш звернув увагу, що у виборчій кампанії особисту участь беруть представники виконавчої влади на чолі з прем'єром Юрієм Єхануровим.

"ЦВК по нашій скарзі зобов'язала прем'єра утриматися від участі з використанням службового становища у виборчій кампанії і визнала його дії неправомірними", - сказав він.

Він також розповів, що на вибори готується велика кількість фальшивих бюлетенів, призначених, щоб визнати недійсним голосування на тих дільницях, де політичні сили, не представлені у владі, наберуть більшість.

Гавриш відзначив, що 2 дні тому цю обставину підтвердив Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

За словами Гавриша, велику кількість фальшивих бюлетенів уже надруковано, їх неможливо відрізнити від дійсних ні графічно, ні простим експертним шляхом.

"Їх планується кинути у виборчі скриньки на тих територіях, де перевагу має сьогоднішня опозиція... для того, щоб, набравши у виборчих скриньках 10 і більше відсотків недійсних бюлетенів, можна було визнати вибори на цих дільницях недійсними", - заявив він.

Гавриш також заявив, що заява Луценка про те, що в списку "Опозиційного блоку "Не ТАК" є велика кількість людей з непогашеною і незнятою судимістю, є відвертою неправдою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування