Україна і Молдова проявили "природне бажання"

Понеділок, 20 березня 2006, 18:47

Погоджені зусилля Молдови та України на кордоні спрямовані на спрощення зовнішньоторговельної діяльності суб'єктів придністровського регіону, що хазяюють, з метою її узаконювання в рамках міжнародно-визнаних норм.

Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

МЗС підкреслює, що дії Кишинева та Києва на кордоні "є прикладом природного бажання сусідніх країн сприяти регіональній стабільності".

Влада Молдови "вітають позицію Європейського союзу, США і діючого голови ОБСЄ щодо застосування Спільної заяви прем'єр-міністрів Молдови та України від 30 грудня 2005 року", зазначається в документі.

МЗС висловив вдячність за підтримку, зроблену цими структурами "у мирному вирішенні придністровського конфлікту і відновленні територіальної цілісності РМ".

У заяві зауважується важлива роль, яку відіграє прикордонна місія ЄС по моніторингу виконання угоди, а також по розвитку ефективного і прозорого прикордонного режиму.

МЗС підкреслює, що спільні дії на кордоні Молдови та України "свідчать про бажання двох держав застосовувати європейські стандарти у всіх областях і доводять їхнє прагнення приєднатися до європейського співтовариства".

Як повідомлялося, на минулому тижні Євросоюз, США та Австрія, що головує в ЄС, підтримали введення з 3 березня Києвом та Кишиневом нового порядку митного оформлення придністровських товарів.

Придністров'я розцінило ці заходи, як економічну блокаду регіону.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News