Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров відповість на вибори Лукашенка дорогими товарами

Вівторок, 21 березня 2006, 10:27

Прем’єр Юрій Єхануров заявляє, що для нього у відносинах з Білорусією головним є розвиток торгівлі.

Про це він заявив у вівторок на зустрічі зі студентами Дніпропетровського національного університету на прохання прокоментувати результати президентських виборів у Білорусі.

"Хтось же з ними розмовлятиме, їх же не викинуть з цієї території, вони ж все одно залишаться там. То я буду, який буде з ними домовлятися, щоб більше їм продавати продукції і подорожче", - сказав Єхануров.

Він також зазначив, що президент Віктор Ющенко зробив усі необхідні політичні заяви. При цьому Єхануров наголосив, що політична точка зору не повинна заважати повсякденній торгівлі.

Водночас у Міністерстві закордонних справ вважають неефективною політику ізоляції Білорусі, заявив у вівторок на брифінгу керівник прес-служби МЗС Василь Філіпчук.

"Для нас ця країна є близькою і далеко не байдужою, тому ми в діалозі з нашими західними партнерами постійно підкреслюємо неефективність політики ізоляції цієї країни", - сказав він.

Філіпчук зазначив, що у вирішенні питань відносин між Євросоюзом і Білоруссю, а також США і Білоруссю необхідно проводити діалог, щоб Білорусь стала більш відкритою для світу.

"Безперечно, що відповідні кроки мають бути здійснені і з боку білоруських властей", - додав він.

Як відомо, у понеділок Ющенко сказав, що Україна дасть оцінку президентським виборам у Білорусі після того, як їм буде надано оцінку з боку ОБСЄ.

Пізніше того ж дня спостерігачі ОБСЄ заявили, що президентські вибори в Білорусі характеризувалися серйозними недоліками і не відповідали взятим цією країною зобов'язанням перед Організацією з безпеки й співпраці в Європі.


УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування