Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук згадав, як "народився" Янукович

Вівторок, 21 березня 2006, 11:44

Один з лідерів блоку "Не так", Віктор Медведчук розповів, що кандидатуру Віктора Януковича на президентських виборах 2004 року висунув Леонід Кравчук.

Про це Медведчук розповів в інтерв'ю газеті "Дело", опублікованому у вівторок.

"Були такі збори, назвемо їх нарадою. Там був президент, прем'єр-міністр Янукович, голова Верховної Ради Литвин, керівники партій і фракцій, що входять у парламентську більшість", - розповів Медведчук.

"От на цій спільній нараді обговорювалося, хто буде кандидатом у президенти від парламентської більшості. Леонід Кравчук запропонував кандидатуру Януковича. Вона була підтримана. У такий спосіб народився кандидат у президенти — Янукович", - сказав він.

На питання, чи обговорювалися якісь інші кандидатури під час цих зборів, Медведчук відповів, що "після пропозиції Кравчука ніяких інших кандидатур не обговорювалося".

Він також розповів, що вже перед парламентськими виборами 2006 року опозиційний блок з Партією регіонів не був створений не з вини СДПУ(о).

Крім того, за його словами, Партія регіонів пропонувала окремим представникам СДПУ(о) влитися в їхню партію.

"Я думаю, що мені просто не наважились пропонувати. Вони розуміли, що це для мене — образа. А от окремим представникам нашої партії пропонували, але вони не просто відкинули пропозицію, але ще й образилися. І правильно зробили", - додав він.

На питання, чому на цих виборах член СДПУ(о) Нестор Шуфрич очолює кілька виборчих списків на регіональних виборах, Медведчук відповів:

"Це приклад бійцівських якостей людини у політика, який має повести команди на регіональному рівні опозиційного блоку "Не ТАК!" у бій для того, щоб перемогти".

"Він подає приклад, як треба боротися. Саме тому ми дозволили йому балотуватися, крім Ради, ще в Раду Криму, Донецьку облраду й в Одеську міськраду. Такого рівня людей, як Шуфрич, у цих регіонах дійсно немає", - сказав він.

На питання про кількість членів у партії СДПУ(о) Медведчук відповів: "1 січня 2005 року було 405 тис. членів партії. На сьогоднішній день — 352 тис. Але вийшли з партії не 55 тис. осіб, а приблизно 80 тис., тому що за 2005 рік понад 30 тис. вступили в партію".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування