Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після виборів на виході упіймають 18 тисяч українців

Вівторок, 21 березня 2006, 15:54

Екзит-поли у день виборів 26 березня проведуть фонд "Демократичні ініціативи", Київський міжнародний інститут соціології та Український центр економічних і політичних досліджень ім. О. Разумкова.

Про це на прес-конференції заявили представники цих організацій.

За їх словами, планується опитати близько 18000 респондентів на 300 виборчих дільницях. За такого обсягу вибірки її похибка передбачається у межах 0.5–3.2%.

Результати опитування будуть представлені в загальнонаціональному масштабі та в розрізі чотирьох регіонів, серед яких Західний, Центральний, Південний та Східний.

Головною метою проекту визначають забезпечення ефективного громадського контролю за чесністю виборчої процедури.

Також на прес-конференції повідомили, що 21 березня почав працювати офіційний сайт "Національного екзит-полу'2006" за адресою exitpoll.org.ua.

За словами учасників конференції, "попередні результати загальнонаціонального опитування будуть оприлюднені після закінчення голосування - о 22.01".

Уточнені дані екзит-полу планується оголосити близько 1-ї години ночі 27 березня. Експерти, що задіяні у проекті, візьмуть участь у телевізійних передачах та радіопрограмах, присвячених виборам.

Зважаючи на те, що вже кілька організацій і структур заявили про своє бажання провести екзит-пол на парламентських виборах, фонд "Демократичні ініціативи" нагадує, що в Україні були прецеденти, коли дані екзит-полів ставали інструментами політичних спекуляцій.

Учасники прес-конференції, закликали "представників ЗМІ відповідально поставитись до оприлюднення результатів подібних опитувань".

"А структури, що збираються проводити такі опитування ще напередодні виборів, оприлюднити замовника, джерела фінансування опитування, плановану кількість респондентів, похибку вибірки, пропоновані запитання, попередній досвід проведення подібних кампаній", - додали учасники.

Як відомо, усі три організації проводили екзит-поли на минулих президентських виборах.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування