Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не знає, як звільнити Єханурова

Вівторок, 21 березня 2006, 17:12

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає за необхідне провести переговори з президентом з приводу того, що після виборів у країні може наступити "період невизначеності".

Про це спікер заявив на прес-конференції у Херсоні, повідомляє Ліга.

Литвин нагадав, що після оприлюднення результатів виборів депутати повинні будуть одержати посвідчення.

Відповідно до законодавства про вибори, для того, щоб одержати посвідчення депутата необхідно буде мати документ, що свідчить про те, що людина звільнена з попередньої посади.

"У мене виникає питання: а хто буде звільняти виконуючого обов'язки прем'єр-міністра? Хто буде звільняти міністрів? Інакше вони не одержать таке посвідчення", - спитав голова ВР.

За словами Литвина, згідно із внесеними до Конституції змінами, президент вже не має права звільняти членів Кабінету міністрів, а Верховна Рада на той час уже закінчить свою каденцію.

Цю ситуацію необхідно обговорити з президентом за підсумками виборів і домовитися, яке рішення можна прийняти з цього приводу.

Голова ВР зазначив, що ті члени уряду, що беруть участь у виборах і які одержать депутатські мандати, повинні чітко визначитися з місцем своєї роботи.

Литвин вважає, що 4 квітня, в останній день роботи нинішнього парламенту діючі депутати змогли б прийняти компромісне рішення з цього питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування