Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни перевірять наше сало

Вівторок, 21 березня 2006, 19:50

Російські аудитори можуть розпочати перевірки українських м'ясних підприємств вже найближчим часом.

Про це повідомив голова Державного департаменту ветеринарної медицини Іван Бісюк.

"Ми знову чекаємо їх (інспекторів Росії) приїзду, ми знову їх запросили", - заявив він.

"Продовжуємо тепер інспектувати м’ясопереробні підприємства, і таким чином рухатимемося і зніматимемо заборону", - додав Бісюк.

При цьому він підкреслив, що це нормальна світова практика, і Ветдепартамент "нормально до цього відноситься".

Бісюк зазначив, що перевірка м'ясних підприємств може початися найближчим часом. "Я думаю, може на цьому тижні вже ні, а, напевно, з наступного тижня ми вже домовлятимемося", - уточнив він.

“На перших порах ми домовлялися, що має бути проінспектовано 6-10 м’ясопереробних підприємств”, - сказав голова Ветдепартаменту.

Про перелік підприємств, які можуть відвідати російські фахівці, Бісюк сказав: "Ми пропонуємо російській стороні підприємства, а вони самі вибирають, на які вони хочуть поїхати, а на які - ні".

За даними Бісюка, минулого року Україна експортувала до Росії близько 46 тис. тонн м'ясної продукції. "Це майже нічого", - зазначив він.

Як відомо, Росія ввела заборону на імпорт продукції тваринництва, зокрема молочної, продукції з України з 20 січня 2006 року.

На початку цього року російські фахівці розпочали перевірки молочних підприємств України.

За підсумками перевірок молочних виробників України було ухвалене рішення про видачу дозволів на експорт продукції в РФ шести підприємствам.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування