Тимошенко чекає на запрошення Ющенка

Вівторок, 21 березня 2006, 20:23

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко очікує від президента Віктора Ющенка, що він стане ініціатором переговорів про формування демократичної коаліції.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу "Інтер".

"Я вважаю, що президент України повинен ініціювати підписання коаліції", - сказала Тимошенко, слова якої наводять Українські новини.

У зв'язку із цим вона дала зрозуміти, що не приймає запрошення керівника виборчої кампанії блоку "Наша Україна" Романа Безсмертного підписати угоду про коаліцію в штабі "Нашої України" 26 березня.

"Рома Безсмертний може запрошувати у свій штаб своїх співробітників щось підписувати. Це повинні бути переговори на більш високому рівні", - сказала вона.

Тимошенко вважає, що конфігурація коаліції повинна бути відома ще до виборів. "Люди повинні знати, хто з ким буде дружити в парламенті", - сказала Тимошенко. Вона нагадала, що її блок перший і єдиний підписав угоду про коаліцію.

Тимошенко сказала, що її насторожила позиція Ющенка, що має намір коментувати формат коаліції через 31 день.

"Добре, що не через 40 днів. У нас через 40 днів поминають, щоб так не сталося, що в нас будуть поминати цінності Майдану", - сказала Тимошенко.

Вона закликала партії й блоки назвати їхніх претендентів на пост прем'єр-міністра за підсумками виборів. "Нехай чітко оприлюднять свої кандидатури", - сказала вона.

Вона закликала виборців відповідально проголосувати на цих виборах і не розпорошувати голоси, щоб у парламенті не виявилося занадто багато партій.

Вона також повідомила, що має намір голосувати на виборах 26 березня в Дніпропетровську.
"Я хочу поїхати у своє рідне місто Дніпропетровськ і підняти там трошечки дух людям", - сказала Тимошенко.

Вона також впевнена, що 3-хвідсотковий бар'єр подолають 6 партій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News