Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Ітера" хоче стати "РосУкрЕнерго"

Середа, 22 березня 2006, 09:43

Торгово-енергетична компанія "Ітера-Україна" хоче купувати газ у спільного підприємства "Укргаз-Енерго" для наступного його постачання споживачам України.

Як повідомило "Делу" інформоване джерело, "Ітера" надіслала СП пропозиції щодо можливості придбання в нього природного газу за ціною $95 за 1000 кубометрів.

Джерело не уточнило, про які обсяги газу йдеться. Водночас "Ітера" офіційно спростувала інформацію про будь-які пропозиції "Укргаз-Енерго".

"Ми не вели і поки не ведемо з ними жодних переговорів",— сказав радник президента "Ітери" Олександр Купрін.

Однак у вівторок президент асоціації "Газові трейдери України" Роман Сторожев, до складу якої входить і "Ітера Україна", заявив, що вони зацікавлені купувати газ як у СП, так і у швейцарської "РосУкрЕнерго" "напряму".

За його словами, члени асоціації направили "Укргаз-Енерго" і "РосУкрЕнерго" відповідні заявки, однак відповідей поки не одержали.

Водночас, як стало відомо "Делу", компанія "Укргаз-Енерго" надіслала лист до Національної комісії регулювання електроенергетики з проханням видати ліцензію на постачання заявлених 32 млрд. куб. м газу.

"У НКРЕ є 30 днів на розгляд звернення компанії", — повідомила начальник відділу ліцензування в нафтогазовому комплексі НКРЕ Тамара Нозадзе.

Разом з тим у НКРЕ повідомили, що задовольнити прохання "Укргаз-Енерго" зараз неможливо, посилаючись на діючі ліцензійні умови. Таким чином, із запланованих у 2006 році поставок 32 млрд. куб. м "Укргаз-Енерго" зможе постачати кінцевим споживачам тільки 5,04 млрд. куб. м.

Про готовність допомогти "Укргаз-Енерго" реалізувати решту обсягів газу на ринку України заявили компанії-посередники.

Сторожев, зокрема, повідомив, що відповідна пропозиція вже спрямована до "Укргаз-Енерго".

Він упевнений, що "поява на оптовому ринку газу позаквотових обсягів від "Укргаз-Енерго" здатна стимулювати його розвиток".

Як повідомили в Асоціації, незалежні газотрейдери претендують на 15-17 млрд. куб. м газу компанії. Сьогодні на їхню частку доводиться близько 2 млрд. куб. м на рік.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування