Прокурор нацькував на Корбана Генпрокуратуру

Середа, 22 березня 2006, 09:56

Прокурор Дніпропетровської області Володимир Шуба спростовує обвинувачення в причетності до замаху на представника групи "Приват" Геннадія Корбана і просить Генпрокуратуру перевірити його висловлювання.

"Висловлювання Корбана ганьблять репутацію Володимира Шуби і всієї прокуратури України",– заявила прес-секретар обласної прокуратури Світлана Чорна, слова якої наводить газета Комерсант-Україна.

Чорна також повідомила, що Шуба звернувся до генпрокурора Олександра Медведька з рапортом, у якому попросив провести "перевірку висловлювань Корбана про відповідність їх кримінальному законодавству".

"Перевірка буде відбуватися в двох напрямках. Перше – перевірка причетності Шуби до замаху на Корбана. Друге – перевірка правомірності висловлювань Корбана щодо Володимира Шуби", – заявила Чорна.

У свою чергу заступник прокурора області Олег Ричка заявив, що, "як тільки перевірки торкнулися групи "Приват", у деяких засобах масової інформації почалася істерика, почалися образи, полився бруд проти прокуратури".

Ричка повідомив, що для розслідування замаху на Корбана і його висловлювань проти Шуби в Дніпропетровськ приїде бригада слідчих Генпрокуратури.

Він також нагадав, що щодо "посадових осіб підприємств, які входять у групу "Приват" і близьких до Корбана", заведено кримінальні справи.

Зокрема, кримінальна справа порушена за фактом нанесення державі збитку в розмірі 385,5 млн грн компанією "Укрнафта", заступником голови спостережної ради якої є Корбан.

Тим часом сам Корбан скептично поставився до заяв представників прокуратури.

"Прямо я нікого ні в чому не обвинувачував, а тільки відповідав про можливі мотиви замаху", - сказав він.

"Така реакція прокуратури здається мені досить дивною. Ці заяви непрямо можуть бути доказом саме моєї версії відносно зацікавленості Володимира Шуби в замаху. Замість того, щоб скликати марні прес-конференції, прокуратурі треба зайнятися чесним розслідуванням замаху", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...