Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жванія знає, що Ахметов продав половину бізнесу структурам Кремля

Середа, 22 березня 2006, 10:32

Екс-міністр з надзвичайних ситуацій, член "Нашої України" Давид Жванія стверджує, що Юлія Тимошенко, будучи прем'єр-міністром, лобіювала інтереси газового посередника, компанії "Ітера".

"Юлія Володимирівна закривати цю схему не збиралася. Вона просто хотіла замість РосУкрЕнерго поставити "Ітеру", - сказав Жванія в інтерв'ю "Делу".

"Вона лобіювала це питання... З її боку були й інші спроби проведення схем, але ми все рубали. Питання з "Ітерою" вона виносила на Кабмін. Ця тема звучала, коли збиралися російські інвестори. Вона все так тонко підносила, але ми усе припиняли", - додав він.

На питання, чому представник старої влади Ігор Воронін, якого називали бенефіціаром РосУкрЕнерго, залишився в новій і яка його роль у цій компанії, Жванія відповів:


"Ігор Воронін професіонал з розрахунків і балансу газу. Я його знаю дуже давно. Це розумний керівник, який добре розбирається в газотранспортних магістралях, знає всі плюси і мінуси. Я впевнений, що в РосУкрЕнерго він сьогодні представляє українські інтереси".

Жванія також спростував інформацію про можливе банкрутство НАК "Нафтогаз України".

"Це все передвиборча пропаганда. "Нафтогаз" не може бути банкрутом виходячи з того, що це високорентабельне підприємство, воно має власний видобуток 27 млн. кубів газу", - сказав він.

"Затверджував рентабельність завжди Кабмін, і якщо виникне небезпека, що "Нафтогаз" стає збитковим, будуть переглянуті певні параметри, і він вирівняється. Тому такої небезпеки не існує", - додав він.


Говорячи про бізнесмена Рината Ахметова, який, за його словами, на 50% продав свій бізнес російським структурам, Жванія зазначив, що це структури, "рекомендовані Кремлем".

"Ахметов зрозумів, що продаж 50% бізнесу росіянам — гарантія того, що надалі вони не будуть виходити з тих домовленостей, які відбулися", - сказав він.

Водночас Жванія вважає, що Ахметов не може займати посади у виконавчій владі, "тому що він до них просто не готовий".

"Бути такою багатою людиною і працювати у виконавчій владі — не те саме", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...