Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В неділю з'ясується, куди піде Україна

Середа, 22 березня 2006, 10:47

Британська газета "Financial Times"зазначає, що парламентські вибори в Україні не будуть драматичними, але наслідки будуть важливими для країни.

Про це йдеться у статті "Помаранчеве минуле облущується у той час, як вибори в Україні радше минуться без драми", повідомляє Бі-Бі-Сіі.

"Можливо, й справді вибори наступної неділі не будуть аж такими драматичними за характером, як от Помаранчева революція, але наслідки нинішніх виборів будуть не менш вирішальними для майбутнього розвитку найбільшої країни Східної Європи, після Росії", - зазначає видання.

"Виборчі змагання можуть позначитись на тому, чи прискорить Україна свої зусилля на шляху подальшої інтеграції з рештою Європи чи ж повернеться назад до щільніших зв'язків з Росією", - йдеться у статті.

Видання також наголошує, що прозахідний президент Віктор Ющенко, якого привела до влади Помаранчева революція, "постав перед незручною для нього перспективою побачити свого суперника Віктора Януковича - проросійського лідера, який програв президентські вибори 2004 року - переможцем голосування, що відбудеться у неділю".

Газета нагадує, що Ющенко дав чітко зрозуміти, що поважатиме результати недільного голосування. Проте видання зазначає, що вибір майбутнього прем'єра залежатиме від нового парламенту, тому точиться чимало спекуляцій щодо майбутньої коаліції.

"Найчастіше згадують про нову коаліцію між паном Ющенком і його колишнім популістським прем'єром Юлією Тимошенко, або про так звану "велику коаліцію" між паном Ющенком і паном Януковичем", - зазначає видання.

Газета нагадує, що Янукович є прихильником тісних відносин з Росією та підтримає ідею ЄЕП.

"Деякі західні дипломати стверджують, що коаліція Ющенка та Януковича матиме гарні наслідки для української економіки, оскільки це може дозволити панові Ющенку покращити відносини з Росією і уникнути подальшого зростання ціни на газ", - пише видання.

"Однак, у випадку створення такої коаліції панові Ющенку буде важко пояснити такий крок своїм прихильникам", - зазначає газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування