Ющенко відправив посла "на чужину" завойовувати довіру

Середа, 22 березня 2006, 11:24

Президент Віктор Ющенко доручив новому українському послу в Росії Олегу Дьоміну зробити все необхідне для вирішення проблемних питань між двома країнами, а також сприяти організації роботи міждержавної комісії.

Про це в інтерв'ю журналістам у середу повідомив по закінченні зустрічі з президентом у київському аеропорті "Бориспіль" Дьомін.

"На короткостроковий час (задача, поставлена президентом) перше це - якнайшвидше і краще розв'язати всі питання, усі проблеми, і основне - це організація і всебічне сприяння роботі міждержавної комісії, як основного інструменту наших відносин", - заявив посол.

Водночас, за його словами, тема можливої дати першого засідання комісії не обговорювалася.

За словами Дьоміна, у ході зустрічі з президентом обговорювалися питання подальшого розвитку відносин між Україною і Росією, роль посла і посольства в цьому питанні.

Відповідаючи на питання про те, які кроки він має намір здійснити в першу чергу для поліпшення відносин двох країн, Дьомін відповів, що найголовніше на сьогоднішній день це "мати довіру від російської сторони, і так організувати роботу представництва, щоб не виникало будь-яких суперечностей або незрозумілих питань".

"Мені здається, сьогодні потрібно організувати роботу чітко, злагоджено, щоб ця робота не викликала якихось неузгодженостей, які іноді бувають у роботі... Від мене, як керівника цього корабля, буде в першу чергу, вимагатися чітка і злагоджена робота всіх підрозділів, а ви знаєте, що це найбільше посольство України за кордоном", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи будуть вирішуватися якісь кадрові питання, у першу чергу, у посольстві України в Росії, Дьомін зазначив, що це питання, яке "цікавить будь-якого керівника".

"Я буду поводитися і вести політику так, як це прописано в законі і у всіх наших положеннях, оскільки все досить суворо визначено і дипломатичними протоколами і службами й іншими документами. Сьогодні мені коментувати з цього приводу щось важко", - сказав Дьомін.

Він також повідомив, що питання найближчих візитів Ющенка і його російського колеги Володимира Путіна в Україну або Росію не обговорювалися.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...