Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка попросять розсекретити справу Гонгадзе

Середа, 22 березня 2006, 12:00

Адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур звертатиметься до президента Віктора Ющенка з проханням перевірити законність щодо засекречення інформації у матеріалах справи про вбивство Георгія Гонгадзе.

"Я не виключаю, що звертатимусь до президента як до гаранта Конституції для того, щоб було перевірено, чи обґрунтовано ухвалене рішення щодо засекречування тих чи інших матеріалів справи", - сказав він журналістам після засідання.

"Є закон про державну таємницю, там чітко записано, що якщо скоється злочин, то навіть матеріали, які були засекречені, підлягають розсекречуванню", - додав він.

Крім цього, за словами Федура, сама процедура засекречування інформації "викликає подив".

"Спочатку проводиться досудове слідство, ніхто не питає допуску. Потім знайомлять з матеріалами справи кого завгодно, в тому числі і іноземних громадян, та інших осіб, які не мають допуску. Потім справа приходить у суд і суд робить закритим засідання. Потім ми говоримо про те, що там немає нічого таємного, а тепер вимагають допуску. Це просто смішно", - сказав він.

Федур також повідомив, що у середу зранку зустрічався з екс-охоронцем Леоніда Кучми Миколою Мельниченком.

За його словами, Мельниченко повідомив про готовність до слідчого експерименту і очною ставкою з фігурантами "касетного скандалу".

Але, за словами адвоката, цей процес навмисно затягується Генпрокуратурою.

"Він повідомив мені, що він готовий свідчити у суді. Чому Мельниченко дає свідчення Генпрокуратурі, а справа далі не просувається? Чому досі не допитані Литвин, Деркач та інші особи, допиту яких вимагали я і Леся Гонгадзе? Зрозуміло, що розслідування і надалі затягується, бо це зашкодить комусь із високопосадовців", - сказав Федур.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування