Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укрзалізниця" знову фінансує одну партію

Середа, 22 березня 2006, 12:32

Суд встановив факти порушення законодавства про вибори генеральним директором "Укрзалізниці" і кандидатом у депутати від партії "Відродження" Василем Гладких.

Таким чином, Калінінський районний суд Донецька задовольнив вимогу голови донецької регіональної колегії адвокатів Владислава Цукурова, який представляв інтереси Партії регіонів.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, судом встановлено, що в порушення закону під час святкування залізничниками в Донецьку ювілею спортивного товариства "Локомотив" 6 березня поточного року Гладких здійснював агітацію за партію "Відродження".

Агітація супроводжувалася наданням грошових подарунків у сумі до 1000 грн. працівникам залізниці, які, водночас, є виборцями.

Судом встановлено, що в порушення закону гендиректор "Укрзалізниці" при цьому проводив агітацію підлеглих йому осіб у робочий час, використовував урочисті збори колективу для проведення передвиборної агітації.

Судом також встановлено, що Гладких використовував для агітації крім коштів виборчого фонду партії "Відродження" кошти Донецької залізниці в сумі 12000 грн., сплачені за оренду приміщення.

"За нашою заявою суд встановив, що всі вищевказані дії стали можливими тільки завдяки обійманій Гладких посаді генерального директора "Укрзалізниці", тобто шляхом зловживання ним службовим становищем", - прокоментував ситуацію Цукуров.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування