Людина Луценка стріляла в соратника Кличка для самозахисту

Середа, 22 березня 2006, 12:50

Правоохоронні органи пояснюють, що співробітник Міністерства внутрішніх справ поранив члена партії "Пора" при вимушеному самозахисті в Києві.

Про це повідомив начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук, повідомляють Українські новини.

За словами Поліщука, співробітники міліції патрулювали вулицю Червоноармійську, на якій незадовго до інциденту було викрадено легковий автомобіль.

Побачивши 2-х молодих людей, міліціонери вирішили перевірити їхню особу. Однак, за їх словами, хлопці спочатку сховалися за фургон, що стояв поряд, а потім втекли в сусідній двір на вулиці Горького.

"Вони (міліціонери) хотіли зупинити цих 2-х студентів, але вони (хлопці) навпаки побігли убік", - сказав Поліщук.

За його словами, надалі молоді люди намагалися сховатися в темному дворі, на вимогу правоохоронних органів вийти й показати документи ніяк не реагували. Увійшовши в темний двір, міліціонер побачив, що хлопці йдуть до нього назустріч.

"За поясненнями міліціонера, він попереджав їх словами", - сказав Поліщук.

Поліщук зазначив, що міліціонер зробив постріл після того, як один зі членів "Пори" намагався забрати в нього пістолет.

Також він зазначив, що якщо показання міліціонера підтвердяться, то його дії є абсолютно законними, оскільки він вистрілив для самозахисту.

Поліщук зазначив, що на даний момент ситуацію вивчає Прокуратура Голосіївського району Києва.

Як повідомлялося, співробітник МВС уночі 22 березня тяжко поранив з табельної вогнепальної зброї члена партії "Пора" Олександра Глобенка в Києві.

У заяві блоку "ПОРА-ПРП" сказано, що причиною переслідування студента стало те, що вони з напарником розклеювали листівки "ПОРА за Кличка!", при цьому міліціонер вистрілив у той час, коли Глобенко, на вимогу міліціонера, лежав обличчям вниз і не чинив опору, поки йому надягали наручники.

Пораненому активістові "Пори" зробили термінову операцію, зараз він перебуває в реанімаційному відділенні однієї з київських лікарень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News