Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не займався фальсифікацією?

Середа, 22 березня 2006, 13:27

Німецький експерт спростовує заяви про фальсифікацію урядом Віктора Януковича статистичних даних про економіку 2004 року.

"Статистична війна" триває з початку 2005 року. Тоді президент Віктор Ющенко звинуватив уряд Януковича в потуранні масштабним маніпуляціям з ПДВ, які призвели до зростання економіки лише на папері, пише Німецька хвиля.

За її словами, СБУ оголосила про намір передати до прокуратури матеріали на сотні фірм, які займалися незаконним відшкодуванням податку на додану вартість.

Напередодні виборів, коли суперечка розгорілася з новою силою, на підтвердження успіхів уряду Януковича екс-віце-прем'єр Микола Азаров навів статистичні дані міжнародних фінансових інституцій.

Тим часом експерт німецької групи радників при уряді у Києві Фердинанд Павел підтверджує, що підстав сумніватися в економічному зростанні на рівні у понад 12% у 2004 році немає.

Адже ці цифри відображають справжній промисловий бум, який спостерігався тоді в Україні, зазначає Павел.

Однак німецький експерт не пов'язує рекордне зростання з ефективністю політики уряду Януковича. На думку Павела, головною причиною успіху була сприятлива кон'юнктура на світовому ринку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування