Луценко думає, що його колеги правильно стріляли в соратника Кличка?

Середа, 22 березня 2006, 18:41

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко гарантує, що міліціонери, винні в пораненні активіста блоку "Пора-ПРП", понесуть відповідальність.

Про це він заявив на прес-конференції в середу в Сарнах Ровенської області, повідомляє департамент з громадських зв'язків МВС.

Луценко повідомив, що за цією справою ведеться слідство, матеріали передані в прокуратуру. За словами міністра, він у середу офіційно вибачився перед представниками "Пори-ПРП".

Він повідомив, що розмовляв із представниками блоку, а також Державної служби охорони, які патрулювали Київ уночі.

За словами Луценка, близько години ночі міліція одержала інформацію про крадіжку автомобіля в тому районі, де відбувся інцидент.

Патруль побачив двох молодих людей, які нібито ховалися за хурою. Працівники міліції вийшли з машини і дали команду підійти, молоді люди почали тікати.

Міліціонери погналися за ними, а водій міліцейського автомобіля поїхав паралальною вулицею, тому молоді люди наткнулися на міліцейський автомобіль.

Міністр зазначив, що далі показання двох сторін відрізняються. Працівники міліції стверджують, що після словесного попередження один з молодих людей накинувся на охоронця, у результаті чого той застосував табельну зброю і юнак одержав важке вогнепальне поранення.

Разом з тим, сказав Луценко, активісти "Пора-ПРП" стверджують, що їх поклали на землю, одному надягли наручники, а в другого вистрілили.

На думку міністра, версія міліції виглядає більш переконливою. Щодо другої версії, сказав він, то в цьому випадку "або пістолет вистрілив автоматично, оскільки був зведений курок, або міліціонери перевищили свої повноваження".

У будь-якому випадку міністр заявив, що бачить тут відповідальність працівників міліції.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...