Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко чекає продовження Майдану

Четвер, 23 березня 2006, 10:14

Президент Віктор Ющенко вважає парламентські вибори другою частиною Майдану.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Комерсант-Україна.

"Згадайте, якими епітетами описували Україну в останні десять років. Україна – це в першу чергу кримінальна влада", - почав президент.

"Україна – це країна з тіньовою економікою. Україна – так там немає свободи слова, там телефонне право. Усе це було. Що відбулося рік назад? Вибори нового президента, не більше", - зазначив він.

"Але не вибори голови Верховного суду, не вибори 700 голів районних суддів і не вибори 800 керівників органів місцевого самоврядування. А всього лише президента", - додав Ющенко.

За його словами, "цей президент продовжує працювати з парламентом, велика частина якого формувалася тут, у цьому кабінеті, Кучмою, перстом що вказує, кому бути, а кому не бути депутатом".

"Тому ми говоримо, що 26 березня – це друга частина того, про що говорив, за що стояв Майдан", - заявив президент.

На його думку, "вибори – це єдина правова можливість зробити ті зміни, що сьогодні необхідні".

"І в судовій системі, і в правоохоронній системі, і в енергетиці. Адже левова частка цих реформ у тій чи іншій формі проходить через парламент", - зауважив президент.

На питання, як себе поведе Ющенко, якщо після виборів одна з політсил знайде якісь порушення, вийде на Майдан і розіб'є намети, він відповів: "Для того, щоб люди вийшли на Майдан, потрібний мотив, протест, факт, що вибори були фальсифіковані".

"А я гарантую, що цього приводу не буде. Канали фальсифікацій ми перекрили", - заявив президент.

На зауваження, що багато хто розглядає вибори-2006 як перемогу Партії регіонів і закінчення епохи Ющенка, президент відповів: "Це міф, це легенда, що далеко не відповідає тому, що відбувається".

На думку Ющенка, до епохи "тіньового "бєспрєдєла", кримінальної влади, телефонного права повернутися неможливо". "Причому я без пафосу це говорю", - зауважив президент.

На уточнення, чи вважає він епоху Януковича кримінальною епохою, Ющенко відповів: "Цю епоху точніше назвати епохою Кучми. Я в ній прожив вісім років, будучи головою Нацбанку, півтора роки прем'єр-міністром і можу оцінювати".

"А Янукович був його гідним спадкоємцем", - додав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування