Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко запропонує Білорусії співпрацю

Четвер, 23 березня 2006, 10:59

Україна готова запропонувати Білорусії найширшу гаму співробітництва в тих чи інших секторах економіки, заявив президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Комерсант-Україна.

На питання, чи підтримає Україна критичний відгук про вибори в Білорусії від ОБСЄ, Ющенко відповів: "Коли мова йде про Білорусію, наші оцінки виходять з того, що спеціальних наших спостерігачів, які б діяли окремо, там не було".

"Наші спостерігачі працювали в складі місії ОБСЄ, вони сформували звіт. Я з задоволенням цей звіт прочитаю", - зазначив президент.

"І в мене немає підстав не довіряти висновкам ОБСЄ. Україна підтримує демократичні процеси, і цей принцип непорушний, про яку би країну не йшла мова", - додав він.

На питання про погіршення відносин між Україною в особі Ющенка і Білорусією в особі Олександра Лукашенка, президент відповів: "Я впевнений, що тут мова йде не про персональні стосунки".

"Я впевнений, що мова йде про відносини між двома народами, між двома державами, що приречені бути добрими, вічними друзями", - додав він.

Як відомо, у відповідь на проведення в Білорусії "виборів, що не відповідають загальноприйнятим стандартам", Європа запропонувала ввести проти цієї країни економічні санкції.

У той же час президент висловив упевненість, що відносини між Україною і Росією зміняться після парламентських виборів. "Ми зобов'язані зробити усе для активізації торгово-економічного співробітництва", - заявив він.

"Думаю, нам треба більше реалізовувати спільних гуманітарних проектів, щоб пішли у минуле стереотипи і міфи, що дотепер існують у сприйнятті українців і росіян щодо життя один одного", - зауважив Ющенко.

"Крім того, призначено нового посла України в Росії. Думаю, Олег Дьомін додасть динаміки в роботі нашого посольства", - додав президент.

У той же час Ющенко висловив незгоду з тим, що 2005 рік у російсько-українських відносинах був невдалим.

"Навпаки, створено комісію Ющенко-Путін, комітети вже приступили до роботи, відбулося перше засідання комітету з досить непростих питань тимчасового перебування Чорноморського флоту", - зазначив президент.

"Товарообіг між нашими країнами в 2005 році виріс на 12 відсотків – це непогана, хоча і недостатня динаміка. Я кілька разів відвідав Росію, ми приймали в Києві президента Путіна", - додав він.

У той же час президент зауважив, що "взаємини України та Росії ніколи не були простими".

"Моїй команді в спадщину залишилася маса невирішених проблемних питань. Зараз прийшов час вирішити ці проблеми", - додав Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...