Через Пукача СБУ "підслухувала" і "підглядала" за журналістом?

Четвер, 23 березня 2006, 11:03

Служба безпеки прослуховувала розмови журналіста газети "Сегодня" Олександра Корчинського, який 23 червня 2004 року написав про перебування генерала Олексія Пукача, підозрюваного у вбивстві Георгія Гонгадзе, в Ізраїлі.

Як пише газета, Генпрокуратура провела перевірку і встановила, що спецслужба завела на кореспондента оперативно-розшукову справу "і, є підозри, прослухувала телефони журналіста, можливо, встановила також стеження (зовнішнє спостереження), не виключено, що було і таємне проникнення в квартиру".

За даними "Сегодня", один із заступників генпрокурора підготував подання до суду на Корчинського, щоб провести щодо нього оперативно-розшукові заходи.

"Кажуть, Апеляційний суд Києва санкцію дав, і за журналістом "Сегодня" почалося стеження-прослушка", - йдеться в статті.

За словами автора, прослуховування тривало три-чотири тижні, "однак мета досягнута не була".

"Я не раз спілкувався з різними правоохоронцями, у тому числі з ГПУ, але потрібну для оперів розмову вони так і не почули, її не було. І тоді, ходять чутки, за рішенням керівництва СБУ мою ОРС нібито знищили", - пише Корчинський.

Журналіст також зазначає, що звернувся з заявою до Генпрокуратури і попросив перевірити, чи було щодо нього порушено СБУ оперативно-розшукову справу, чи застосовувалися в її рамках "літерні" заходи і чи не порушені його права, "як людини, громадянина і журналіста".

Як йдеться у статті, щодо журналіста "Сегодня" не тільки заводилася ОРС, але й була спроба порушити кримінальну справу за "розголошення" секретної інформації про перебування Пукача в Ізраїлі.

"Але нібито Генпрокурор або хтось із замів відмовив у такому порушенні, тому що, мовляв, журналіста не було попереджено про нерозголошення", - пише "Сегодня".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування