Представник Ющенка просить Москву більше не грати в барина

Четвер, 23 березня 2006, 11:15

Представник президента у парламенті Юрій Ключковський пропонує Росії надати українській мові статус регіональної у Москві.

Так він прокоментував заяви міністерства закордонних справ РФ, де сказано, що "Росія розраховує, що всі регіони України, як і Харків, визнають російську регіональною мовою".

"У Москві проживає більше мільйона українців. За тими ж підставами варто оголосити українську мову регіональною в Москві", - передає слова Ключковського прес-служба блоку "Наша Україна".

"Але ж ми не втручаємось у внутрішні справи Росії. З барським ставленням до України з боку різних чиновничих органів Росії пора закінчувати", - заявив представник президента.

"Росія має навчитися, що Україна незалежна суверенна держава. Якщо вона не вміє шанувати Україну, то Україна не буде шанувати Росію", - додав він.

"Ми самі розберемося, де потрібна російська мова, де потрібна кримсько-татарська, де потрібна польська, болгарська, єврейська та інші мови. Але це ми зробимо самі, без допомоги чиновників з Москви", - підкреслив Ключковський.

У той же час прем'єр-міністр Юрій Єхануров зазначив, що "різні заяви суміжних держав – це їхня внутрішня справа", повідомляє УНІАН.

При цьому він додав, що його, наприклад, цілком влаштовує, що жителі Кубані розмовляють українською мовою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News