Україна, як і ЄС, засудила вибори Лукашенка

Четвер, 23 березня 2006, 11:16

Україна приєдналася до декларації ЄС щодо президентських виборів у Білорусії, у якій висловлено підтримку висновкам місії ОБСЄ про невідповідність їх демократичним стандартам.

У документі підкреслюється, що ЄС закликає своїх партнерів, зокрема, інших сусідів Білорусі, слідувати таким самим підходам в двосторонніх відносинах з нею, пише "Комерсант-Україна".

У Євросоюзі також заявили, що "вивчать питання про обмежувальні заходи проти тих, хто відповідальний за порушення міжнародних виборчих стандартів", і при цьому будуть тісно координувати свої дії зі своїми міжнародними партнерами, особливо з США.

У декларації йдеться, що "ЄС обіцяє ще більше підсилити свою підтримку громадянському суспільству і демократизації в Білорусії".

Також у документі міститься заклик до білоруської влади "дозволити народу Білорусі здійснювати своє право на збори і свободу висловлень відповідно до їхніх зобов'язань в ОБСЄ".

Євросоюз закликав білоруську владу "негайно звільнити тих, хто вже затриманий".

Раніше президент Віктор Ющенко заявив, що дасть свою оцінку білоруським виборам після оцінки місії спостерігачів з ОБСЄ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News