Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров розповів, як складно прийняти Ющенка тим, хто пив з ним за одним столом

Четвер, 23 березня 2006, 11:35

Список членів майбутньої "помаранчевої" коаліції в парламенті визначиться в ніч після виборів, заявляє прем'єр Юрій Єхануров.

"Без коаліції нам не обійтися. Список її учасників визначиться вже в ніч після виборів — з 26 на 27 березня", - сказав Єхануров в інтерв'ю російській газеті "Известия".

Водночас, за словами прем'єра, від Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко "пропозицій про союз не надходило".

На питання, яку посаду Єхануров має намір посісти після виборів, він відповів:

"Мене запитують, чи піду я в наступний уряд. Я відповідаю: "Досвід є". Нинішній кабінет міністрів буде працювати до липня".

За словами Єханурова, якщо вибори виграє Партія регіонів, "Україна і Росія будуть більше слинити один одного поцілунками, але економічні фактори не зміняться: газ не подешевшає, транзитна система залишиться в українській власності".

Говорячи про "російський фактор" на українських виборах, прем'єр зазначив, що "це як російська пічка, яка розжарюється в сусідній кімнаті".

"Пічка велика, стінка тонка, вона нагрівається і може зайнятися. Згодом стінка обросте "цеглою" і перестане пропускати і жар, і холод", - сказав він.

На питання про дії президента Віктора Ющенка у випадку перемоги на виборах опозиції, "чи зможе президент застосувати проти них силу, як Борис Єльцин у Москві восени 1993 року", Єхануров відповів:

"У нас народ спокійніший, ми знайдемо свій варіант вирішення проблеми. Багато соратників Ющенка не розуміють, що він тепер — не людина, а символ".

"Він — як плащаниця, яку моя родина подарувала монастирю Московського патріархату. Поки її не освятили, вона була просто тканиною, коли її внесли до храму і люди впали перед нею на коліна, вона стала символом. До інавгурації Ющенко був нашим другом, тепер він — прапор. Це складно прийняти тим, хто їв і пив з Ющенком за одним столом: "Чому він став символом, а я ні?", - сказав прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...