Охоронці просять Ющенка дізнатись правду про Мельниченка. Їхнє начальство про це не знає

Четвер, 23 березня 2006, 12:47

Співробітники управління державної охорони звертаються до президента, уряду та Верховної Ради з проханням сприяти розслідуванню правоохоронними органами зловживань екс-майора Миколи Мельниченка.

Про це сказано у листі співробітників, офіцерів, генералів, ветеранів та пенсіонерів управління держохорони, поширеному у четвер.

"Просимо та наполягаємо, щоб президент, Верховна Рада, органи виконавчої влади, засоби масової інформації всебічно сприяли розслідуванню зловживань майора Мельниченка правоохоронними органами", - сказано у листі.

"Сподіваємось, що генеральною прокуратурою будуть проведені відповідні процесуальні та слідчі дії за ознаками злочинів, скоєних Мельниченком, та судом якомога швидше буде поставлена правова крапка в цій справі", - йдеться у зверненні.

За словами підписантів, у всіх діях Мельниченка в "касетному скандалі" є ознаки кримінальних злочинів.

"Він зловживав службовим становищем, здійснив розголошення державної таємниці, залишив без дозволу службу, покинув Україну (тобто ― дезертирував)", - сказано у листі.

Як зазначають співробітники управління держохорони, Мельниченко здійснив низку військових злочинів, котрі підпадають під Кримінальний Кодекс України. "Його дії не вписуються в поняття честі та гідності офіцера державної охорони", - пишуть колишні колеги Мельниченка.

Вони також наголошують на неприпустимості та аморальності використання "діянь" та свідчень"цього лжепатріота будь-якими політичними силами у передвиборчих перегонах".

"Закликаємо всіх співробітників Управління державної охорони, інших правоохоронних органів високо нести звання правоохоронця, вірно служити ідеалам незалежної України, суворо дотримуватись норм Конституції, чинного законодавства, статутних вимог", - сказано у листі.

Документ підписали понад 100 співробітників управління держохорони.

Водночас управління державної охорони офіційно спростовував свою причетність до підготовки та оприлюднення цього звернення.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування