Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буш допоможе Україні вступити до СОТ?

Четвер, 23 березня 2006, 20:21

Президент США Джордж Буш у четвер підписав закон про скасування дії поправки Джексона-Веніка стосовно України.

Під час урочистої церемонії підписання закону Буш зазначив, що, скасовуючи поправку, він відкриває нову еру у відносинах з Україною, яку Сполучені Штати з гордістю називають другом, повідомляє прес-служба МЗС.

За його словами, ставши на шлях демократії і послідовно реалізовуючи політику реформ, Україна стала "джерелом натхнення для тих, хто любить свободу".

Буш охарактеризував помаранчеву революцію як "вражаючий приклад свободи" для народів світу.

"Сміливі громадяни, що зібралися в Києві на Майдані Незалежності, вимагали права на визначення майбутнього своєї країни, а одержавши цей шанс, обрали свободу", - зауважив президент США.

Буш висловив надію на те, що введення режиму нормальних торговельних відносин з боку США відкриє нові економічні можливості для обох країн, а також буде сприяти росту української економіки.

Він схвально висловився про реформаторські зусилля президента Віктора Ющенка в економічній сфері і про зміцнення в країні верховенства права.

Буш заявив, що підтримує якнайшвидше приєднання України до Світової організації торгівлі, запевнивши, що США допоможуть країні "вступити в організації, що об'єднують вільні народи, і стати частиною великої, вільної і мирної Європи".

Раніше дія поправки Джексона-Веніка у відношенні України була скасована обома палатами Конгресу США.

Поправка була прийнята в 1974 році і забороняла надання державних кредитів, а також встановлювала дискримінаційні податки і тарифи на український експорт.

Сама поправка була введена як політичний захід проти Радянського Союзу, що обмежував міграцію своїх громадян.

З 1993 року США надавали Україні нормальні умови торгівлі, щорічно призупиняючи дію поправки.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування