Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров готує олігархам "хабар"

Четвер, 23 березня 2006, 20:35

Уряд має намір віднести до нульового класу споживачів електроенергії, що характеризується найвищими обсягами її споживання і найбільш низькими тарифами, майже 20 великих підприємств країни.

Про це заявив прем'єр-міністр Юрій Єхануров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у цей список увійшли металургійні комбінати "Mittal Steel Кривій Ріг", "Азовсталь", ММК ім.Ілліча, Запоріжсталь, Алчевський, Макіївський і Дніпровський меткомбінати, а також "Дніпроспецсталь" і Єнакіївський метзавод.

Крім того, у ньому також підприємства кольорової металургії: Нікопольський завод феросплавів, Стаханівський і Запорізький заводи феросплавів та Побузький феронікелевий завод.

Також у цьому переліку Запорізький алюмінієвий комбінат і гірничо-збагачувальні комбінати - Південний, Інгулецький, Полтавський і Центральний.

За словами Єханурова, крім того в список увійшли ряд хімічних підприємств: Черкаський "Азот", концерн "Стірол", Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", а також підприємство "Укрпромводчермет".

На даний час також розглядається можливість додаткової диференціації всередині цього переліку, тому що їхні щомісячні обсяги споживання коливаються від 50 млн. кВт/год до більш ніж 300 млн. кВт/год на місяць, зазначив Єхануров.

Як повідомлялося, уряд має намір прийняти рішення про введення нульового класу споживачів електроенергії 29 березня.

У той же час у Всесвітньому банку вважають, що компенсувати наслідки підвищення цін на газ для української економіки дозволить зниження її енергоємності на 12%.

Про це йдеться в прес-релізі ВБ із посиланням на директора банку по Україні, Білорусії і Молдові Пола Бермінгема.

У повідомленні також зазначено, що Україна має значний потенціал зменшення теплоспоживання в будинках, приєднаних до системи централізованого теплопостачання.

"Більшість громадських будинків і багатоквартирних будинків в Україні втрачають щонайменше 30% одержуваного тепла", - зазначається в прес-релізі.

"Причина цього у низькоякісних будівельних матеріалах, поганій ізоляції, відсутності на рівні будинків приладів для регулювання подачі тепла", - додається в повідомленні.

За оцінкою ВБ, впровадження енергозберігаючих технологій тільки в комунальному секторі (заміна центральних теплопунктів на індивідуальні в багатоквартирних будинках, їхнє утеплення) дозволило б Україні заощаджувати до 2 млрд. кубометрів газу на рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...