Ющенко не хоче вітати Лукашенка

Четвер, 23 березня 2006, 21:02

Президент Віктор Ющенко, скоріше за все, не вітатиме Олександра Лукашенка з перемогою на президентських виборах у Білорусі.

Це стало зрозумілим з відповіді Ющенка під час інтерв’ю на телеканалі 1+1 у четвер ввечері.

"Пішли далі", - сказав Ющенко, проігнорувавши таким чином запитання-уточнення ведучого про те, чи вітатиме він Лукашенка з перемогою.

"У політичній частині позиція України є чітка, вона висловлена. Ми ці принципи не міняємо і ніколи не будемо міняти. Ці принципи відповідають міжнародним нормам", - сказав президент.

За його словами, вибори у Білорусі пройшли з порушеннями. Зокрема, було проігноровано "право зібрання, агітації, рівних можливостей кандидатів".

"Ми будемо мати таку політичну оцінку, з якою виступили спостерігачі ОБСЄ", - додав Ющенко, зазначивши, що у складі місії ОБСЄ були спостерігачі від України.

"Для мене є і завжди буде неперевершеною цінністю дотримання демократичних норм і прав. Це – фундамент, який дає всю перспективу розвитку суспільства. Інша модель – це феодалізм, який гнобить. Раб ніколи не давав кращого продукту, ніж вільна людина", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування