Янукович уже готується стати ядром

П'ятниця, 24 березня 2006, 10:14

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович стверджує, що його політична сила виграє вибори і стане ядром майбутньої парламентської коаліції.

"Вибори 26 березня виграє, безумовно, Партія регіонів…Я глибоко переконаний, що саме вона стане ядром майбутньої коаліції в парламенті, а виходить, і майбутнього коаліційного уряду", - сказав Янукович в інтерв'ю "Московским новостям".

Говорячи про відносини Партії регіонів із президентом Віктором Ющенком, Янукович зазначив, що це будуть відносини "коаліційного уряду з чинним президентом".

"Так, як це передбачено законом і зміненою Конституцією. Точно так — на основі закону — ми будемо будувати відносини з "помаранчевими" партіями", - сказав він.

На питання щодо можливості створення коаліції з "помаранчевими" партіями Янукович сказав:

"З огляду на позицію лідерів "помаранчевого" табору, відсутність у їхній політиці конструктивного початку, я не думаю, що Партія регіонів буде ініціювати якісь переговори зі своїми політичними опонентами".

"Однак, на відміну від "помаранчевих" партій, які споконвічно страждали відсутністю розуміння, що таке реальна, а не мітингова політика, я розумію, що в політиці все можливо", - додав він.

За словами Януковича, він не виключає можливості створення "найнесподіваніших коаліцій, якщо через небажання когось з учасників політичного процесу піти на компроміс в ім'я порятунку економіки", країна зіштовхнеться з "серйозною кризою".

Крім того, лідер Партії регіонів вважає, що влада "намагається зірвати вибори, а це значить, що вона розуміє неминучість своєї поразки".

"Уся ця історія зі списками виборців, у яких відсутні цілі квартали, а виборець не зможе знайти своє прізвище через перекручування, зроблені внаслідок незрозумілих перекладів, — не що інше, як спроба внести в процес голосування хаос", - сказав він.

"Якщо "помаранчеві" сили все-таки будуть намагатися реалізувати цей сценарій і вдадуться до використання горезвісного адміністративного ресурсу, то одержать зворотний результат — наш електорат може різко збільшитися", - зазначив Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
13:10
мапаВ Україні ще два дні дощитиме
12:54
Суд виніс вирок солдату-строковику, який розстріляв нацгвардійців у Дніпрі в 2022 році
12:44
У Росії знову вирішили обійтися без ходи "Безсмертного полку" на 9 травня
12:40
ДП "Документ" повідомило, що тимчасово не видає готові документи за кордоном
Усі новини...