Колесникову не вдалося позбавитьсь від своєї справи

П'ятниця, 24 березня 2006, 12:44

Заступник генпрокурора Віктор Шокін не вбачає підстав для закриття кримінальної справи щодо голови Донецької облради Бориса Колесникова.

"Я не знаю, за якими причинами Колесников вважає, що справу треба закрити", - сказав Шокін, в п'ятницю на прес-конференції у Києві.

Він додав, що "чотири суди підтвердили, що він обґрунтовано був затриманий, обґрунтовано порушено кримінальну справу, обґрунтовано пред’явлено обвинувачення".

Раніше в п’ятницю Колесников звернувся до Шокіна зі зверненням, в якому вимагає назвати причини, з яких кримінальна справа проти нього дотепер не закрита.

"Чому кримінальна справа №49-1502, порушена проти мене, дотепер не закрита, якщо вже знайдені всі гроші, які я чесно і сповна заплатив шахраям і наклепникам Пенчукам?", - запитує Колесников.

Він також цікавиться, чому ніхто не притягнений до відповідальності за крадіжку кримінальної справи 1999 року, яку міліція ховала від слідства, оскільки вона доводила, що Борис Пенчук не вперше дає брехливі свідчення?".

Крім того, Колесников запитує, чому міністр внутрішніх справ Юрій Луценко дотепер не притягнений до відповідальності "за наклеп про евакуацію свідків із Донецька, про відірвані ноги, про замахи на життя і загрози вбивства, озвучений ним 7 і 8 квітня з трибуни Верховної Ради?".

Колесников також вимагає відповіді на питання, чому дотепер Генпрокуратура не притягнула до кримінальної відповідальності співробітників міліції "за тортури на допитах, стеження за журналістами і фабрикацію доказів" його вини.

Колесников був затриманий 6 квітня 2005 року по кримінальній справі за фактом здирництва в 2002 році акцій торгового центру "Білий Лебідь" (Донецьк) у екс-голови правління торгового центру Володимира Пенчука (батька) і екс-директора ТЦ Бориса Пенчука (сина).

2 серпня 2005 р. за рішенням Апеляційного суду Києва Колесников був звільнений, при цьому суд узяв з нього підписку про невиїзд. У серпні Генпрокуратура завершила досудове слідство у справі Колесникова.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
10:22
"Шоколадна" криза набирає оберти: як дефіцит какао у світі впливає на ціни
10:13
У шести областях пошкоджено енергетичну інфраструктуру – Шмигаль
Усі новини...