Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через "корупційний скандал" заарештували екс-помічника Зінченка?

П'ятниця, 24 березня 2006, 12:59

Лідер Партії патріотичних сил Олександр Зінченко заявляє, що затримання його колишнього помічника Володимира Ткача має політичний підтекст та пов’язане з "корупційним" скандалом.

Про це він сказав у п’ятницю, повідомляє прес-служба Зінченка.

За словами політика, обставини затримання Ткача минулої п’ятниці у Києві є "обурливими".

"Недопущення адвоката, неповідомлення про сам факт затримання, провокації в офісі, недопущення консула Російської Федерації в зал суду – це класичний приклад того, як "клеїться" справа та як порушуються права людини", - сказав Зінченко.

Він також переконаний, що уникнути відповідальності організаторам провокації "не вдасться".

Раніше адвокат затриманого Федір Олійник повідомив "Українській правді", що затримання Ткача, на його думку, є політичним замовленням.

За його словами, у вівторок Голосіївський районний суд столиці без пред’явлення обвинувачень заарештував Ткача за ст. 190 ч. 2 Кримінального кодексу України.

До цього, як стверджує Олійник, екс-помічника Зінченка утримували під вартою з порушенням закона про попереднє ув’язнення.

За словами адвоката, через тиждень після того, як Ткач на початку квітня 2005 року був призначений помічником тодішнього держсекретаря, за діяльністю його туристичної фірми “Фламінго-Тревел”, яка займалася організацією клубного відпочинку, було відкрито кримінальну справу щодо шахрайських дій.

Приводом стали запити громадян, які з різних причин не змогли виїхати на відпочинок. Загалом таких заяв до міліції було подано близько 40.

За словами Олійника, це звичайна практика в роботі туристичної компанії. "Подібні операції затраховані, страхуваня в даному випадку проводив Європейський страховий альянс, який підтверджує свої зобов’язання і вже повернув гроші деяким громадянам", - сказав він.

Адвокат стверждує, що існує зв’язок між діями Зінченка на посту держсекретаря і діями міліції по відношенню до його оточення в особі Ткача.

Так, обшуки на фірмі “Фламінго-Тревел”, з вилученням всіх документів проводились влітку, після того, як, за словами Олійника, Зінченко переконував президента не очолювати список "Нашої України".

"А після відомої заяви екс-держсекретаря 5 вересня зі звинуваченнями в корупції оточення президента, начальник київського УБОЗа Гелетей дав інтерв’ю про втручання Зінченка в хід справи Ткача", - розповів адвокат.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування