Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк поставив Європі ультиматум

П'ятниця, 24 березня 2006, 13:50

Міністерство економіки має намір вжити симетричні заходи щодо товарів з Європейського Союзу у випадку введення ЄС антидемпінгового мита 28% на постачання українських труб у країни Союзу.

Про це заявив міністр економіки Арсеній Яценюк під час зустрічі з українськими асоціаціями товаровиробників.

Яценюк зазначив, що переговори з європейською комісією стосовно антидемпінгового розслідування по українських трубах проходять складно.

За його словами, у четвер Мінекономіки направив до Єврокомісії пояснення на 15 сторінках з усіх питань, що були причиною для порушення антидемпінгової процедури проти українських труб.

Яценюк зазначив, що Мінекономіки в переговорах з Єврокомісією не наполягає на нульовій ставці антидемпінгового мита, однак, ставка в 28%, що має намір ввести Єврокомісія, за його словами, не є прийнятною для України.

Також вона розглядається Україною як дискримінаційна, тому що, по суті, є митом, що забороняє, закриває для українських труб весь європейський ринок.

Яценюк зазначив, що у випадку прийняття Єврокомісією рішення про введення 28% мита на українські труби Україна її розцінить як дискримінаційну.

У відповідь на що, відповідно до законодавства, буде вживати антидискримінаційні заходи зі свого боку стосовно європейських товарів.

"Якщо буде застосовано 28%, у нас уже сьогодні є позиція окремих організацій, у тому числі асоціацій (металургів), що це є дискримінація, то за законом ми повинні також вилучити на аналогічну суму європейських товарів", - заявив Яценюк.

Він зауважив, що зараз в України з ЄС негативне торговельне сальдо - 3 млрд. доларів.

Як повідомлялося, Міністерство економіки має намір відстоювати інтереси українських виробників безшовних труб у переговорах з Європейською комісією.

Європейська комісія хоче ввести остаточне антидемпінгове мито в розмірі 13-28,2% на імпорт безшовних труб з України.

У березні 2005 року Європейська комісія вирішила почати спеціальне розслідування проти імпорту безшовних труб з Росії, України, Румунії та Хорватії.

Обком з посиланням на Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування