Януковичі влаштували "Нашій Україні" "шпигунські пристрасті"

П'ятниця, 24 березня 2006, 17:47

Виборчий штаб Партії регіонів заявляє про загрозу зриву виборів у Донецькій області.

Такий висновок у штабі Партії регіонів роблять на основі отриманих ними документів, який нібито розповсюджується серед офіційних спостерігачів, уповноважених осіб та членів виборчих комісій від блоку "Наша Україна" в Донецькій області.

За словами "регіоналів", у документі є речі, "які заслуговують на особливу увагу", зокрема щодо способу, яким спостерігач на виборчій дільниці має здійснювати контроль за процедурою голосування та інших виборчих процедур.

"Контроль має здійснюватися жорстко, наполегливо, дії спостерігача повинні бути навіть трохи провокуючими на те, щоб їм забороняли їх здійснення, що може бути розцінене як перешкоджання у реалізації їхніх прав", - цитує прес-служба документ.

У ньому також сказано, що "член комісії в обов'язковому порядку голосує за визнання голосування недійсним, а при негативному голосуванні складає особливу думку (окрему думку) відповідно до тексту скарги, поданої спостерігачем".

"Причому, відмічається в тексті, необхідно голосувати і вимагати визнання виборів недійсними на дільницях, а так само потім – в окрузі, навіть у тому випадку, якщо реальних фактів фальсифікації виборів не виявлено", - заявляють "регіонали".

У зв’язку з цим вони стверджують, що на Сході України будуть здійснюватися "провокаційні дії, щоб різко зменшити кількість голосів, відданих за Партію регіонів та спекулювання на нормах чинного законодавства".

"Ми звертаємося до всіх політичних сил, які хочуть, щоб вибори пройшли чесно, а їхні результати відображали реальне волевиявлення народу, зупинити подібні дії", - закликає Партія регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування