Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія побачила, як українське керівництво ставить бар'єри ЄЕП

Субота, 25 березня 2006, 11:52

Глава мінпроменерго Росії Віктор Христенко вважає, що робота експертів чотирьох країн над проектами угод щодо Єдиного економічного простору заслуговує в даний момент досить високої оцінки.

Він відзначив, що одне з торішніх доручень президента України Віктора Ющенко помітно активізувало участь українських експертів у розробці пакета першочергових угод.

Він повідомив, що Росія, Білорусія і Казахстан проробили і погодили 38 документів, українська сторона - близько 20.

"Ми розуміємо всю складність ситуації, у якій працюють українські фахівці: значний обсяг їхньої спільної роботи з експертами трьох інших країн не може завершитися результативно через внутрішні політичні бар'єри в позиції керівництва їхньої країни", - вважає Христенко.

"Політична позиція України, наскільки ми її розуміємо, на жаль, полягає в неготовності до реальної економічної інтеграції з Росією, Казахстаном і Білорусією", - сказав міністр.

У той же час, він відзначив позитивний внесок, що встиг внести в роботу ГВУ (група високого рівня) міністр економіки України Арсеній Яценюк.

"Оцінити його спадкоємця на посаді члена ГВУ я, на жаль, не можу, тому що на останньому засіданні ГВУ новий український представник, незважаючи на підвищений віце-прем'єрський ранг, участі не взяв", - відзначив Христенко.

"Якщо відкрити кордони необхідно для того, щоб українські політики все-таки не пропускали засідань ГВУ, ми готові про це подумати", - іронізував він.

"Однак не варто розглядати Росію, як територію, по якій можна безперешкодно возити до Владивостока продукти не першої свіжості, виготовлені в третіх країнах, прихоплюючи назад чи то старі азіатські іномарки, чи то перші моделі промзборки українського автопрому", - сказав міністр.

"Якщо це - інтеграція по моделі керівництва України, то ми дійсно з'їхали з цієї теми і причому давно. Надто вже вона слизька", - підсумував Христенко.

РІА "Новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування