Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На вибори незаконно пустять росіян з поганою репутацією?

Субота, 25 березня 2006, 13:21

Організація "За Справедливі Вибори", яка запрошує для спостереження за виборами у Верховну Раду України депутатів Державної Думи Росії, сфальсифікувала свій список міжнародних спостерігачів.

Про це говориться в колективній заяві групи міжнародних спостерігачів, зареєстрованих за списками організації "За Справедливі Вибори", яку у четвер було передано голові ЦВК Ярославу Давидовичу.

Міжнародні спостерігачі заявляють, що після того як попередній список спостерігачів був переданий до Києва, усі, хто знаходиться в цьому списку, були зареєстровані у ЦВК як спостерігачі від місії "За Справедливі Місії".

"Більше того, до нашого подиву по списках цієї ж організації зареєстрована група депутатів Державної Думи РФ, серед яких такі відомі націонал-патріоти як Крутов А.Н., Алксніс В.І. і т.д", - говориться в заяві.

"Треба відзначити, що багато учасників сформованої нами групи спостерігачів, є членами правозахисних і лівих організацій і навіть проста участь в одному проекті з такими політиками для них зовсім неможлива і несе втрату їхньої репутації", - відзначають спостерігачі.

За їхніми словами, глава організації "За справедливі вибори" А. Крупа відмовився видати їм виписані на їхні імена посвідчення.

"Більше того, він заявив, що таке рішення "прийнято на самому верху" і якщо наші спостерігачі спробують оприлюднити діяльність організації "За Справедливі Вибори", то для них буде закритий в'їзд в Україну, а наявні серед них студенти будуть виключені з інститутів (причому російських)", - говориться в заяві.

Наразі заяву підписало більше 20 спостерігачів. Серед них – громадяни Росії, Молдови, Таджикистану, Аргентини, США та Німеччини. Збір підписів триває.

З метою попередження загрози втручання Росії у внутрішні справи України, Громадянська ініціатива "Знаю!" закликає Голову ЦВК скасувати посвідчення міжнародних спостерігачів та перевірити діяльність організації "За Справедливі Вибори" на предмет відповідності законодавству України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...