Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Давидович боїться, що виборчкоми прогуляють вибори

Субота, 25 березня 2006, 14:22

На декількох ділянках члени дільничних виборчих комісій зіпсували бюлетені по виборам народних депутатів.

Як повідомив журналістам у суботу голова ЦВК Ярослав Давидович, вони переплутали бюлетені з виборами в місцеві ради і проставили штампи "вибув" проти політичних сил, знятих з реєстрації на місцевих виборах.

За його словами, така інформація надійшла з декількох ділянок у Луганській і Запорізькій областях. У той же час він повідомив, що ЦВК готова до передруку 5-6 тисяч виборчих бюлетенів по виборам народних депутатів.

Давидович підкреслив, що ЦВК "категорично забороняє" дільничним виборчим комісіям вносити будь-які зміни в бюлетені по виборам народних депутатів і про це на місця були направлені вже 2 телеграми.

Глава ЦВК повідомив, що на сьогоднішній день усі дільничні виборчі комісії готові до роботи.

Разом з тим він висловив побоювання тим, що окремі представники деяких політичних сил "завтра можуть сумніватися, прийти їм на роботу чи ні". "На жаль, відповідальність у людей сьогодні не дуже висока ", - пояснив Давидович.

Разом з тим він повідомив, що на сьогоднішній день немає інформації про те, що якісь політичні сили категорично мають намір саботувати вибори.

Голова Центвиборчкому також відзначив, що станом на ранок понеділка "у державі буде цікава ситуація", у зв'язку з тим, що члени виборчих комісій, а також офіційні спостерігачі не зможуть завершити роботу з підрахунку голосів і вийти на основну роботу.

Разом з тим глава ЦВК підкреслив, що в деяких округах є "тенденційне ставлення окружних виборчих комісій до окремих політичних сил".

Так, за його словами, в окружкомі #50 відмовили в реєстрації офіційних спостерігачів від декількох політичних сил, зокрема, від Блоку Юлії Тимошенко і Блоку Кармазіна.

Давидович також відзначив, що ЦВК скасував рішення цього окружкому про відмову в реєстрації офіційних спостерігачів від БЮТ. "Оцінку цьому ми дамо пізніше", - додав він.

Глава ЦВК відзначив, що такі тенденції мають місце як у східних, так і в західних регіонах.

Він повідомив також, що після передачі списків виборців у дільничні комісії серйозні зміни в них були внесені в 25 округах.

За його словами, збільшилася кількість округів, зокрема, у Вінницькій області (1 округ), у Донецькій (4), Луганській (3), Львівській (2), Миколаївській (1), Київській (2).

Глава ЦВК також відзначив, що в кожному з округів кількість виборців збільшилася від 2 до 5 тисяч. Так, в одному з округів Вінниці був внесений додатково цілий мікрорайон, внаслідок чого кількість виборців збільшилася на 23 тис. виборців.

Разом з тим, за словами Давидовича, у 1/3 округів кількість виборців зменшилася.

Усього, за даними Центвиборчкому, порівнянню з груднем 2005 року чисельність виборців збільшилася на 200 тис.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: