Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мінську почався "безпредєл". Спецназ затримав Козуліна

Субота, 25 березня 2006, 16:26

У Мінську в суботу після завершення акції опозиції в сквері Янки Купали затримано екс-кандидата у президенти Олександра Козулін і і прес-секретаря іншого колишнього претендента на посаду глави держави Олександра Мілінкевича Павла Мажейка.

Як повідомили "Інтерфаксу" у МВС республіки, вони затримані для розслідування.

Інформацію про затримання Мілінкевича спростував він сам. "Я не затриманий, затриманий мій прес-секретар Павло Мажейка по зовсім безпідставному обвинуваченню", - заявив він по телефону "Інтерфаксу". Пізніше з'явилася інформація, що прес-секретар Мілінкевича був відпущений.

Затриманням передували зіткнення демонстрантів, що рухалися по проспекті Дзержинського вбік спецприймальника-розподільника ГУВС Мінміськвиконкому на вул. Окрестіна, зі спецназом.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу", зіткнення відбулося в той момент, коли Козулін, що організував цей хід, пішов на переговори до командира Собра Дмитра Павличенка.

Між натовпом і спецназом була відстань у 50 метрів, після чого спецназ рушив убік мітингуючих, співробітники міліції застосували гумові ціпки, були чутні розриви шумових гранат.

Після зіткнення на асфальті залишилися лежати кілька людей, один з них без свідомості, з голови в нього тече кров, свідчить кореспондент "Інтерфаксу". На місце зіткнення прибула бригада швидкої допомоги. На місце події виїхав головлікар станції швидкої допомоги Мінська.

Після зіткнення почалися масові затримання демонстрантів. Як передає кореспондент "Інтерфаксу", мітингуючих оточили співробітники правоохоронних органів, під'їхали автобуси ПАЗ і спеціальні автомобілі МАЗ із заґратованими вікнами, кілька автобусів ПАЗ уже заповнені людьми.

Мітинг опозиції в сквері Янки Купали був організований лідерами опозиції після того, як правоохоронні органи не пустили їх на Жовтневу площу, де спочатку планувалася акція.

Мілінкевич оголосив про створення нового політичного руху, метою якого є проведення нових виборів президента без участі Олександра Лукашенка. Козулін оголосив, що приєднується до руху.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...