Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Придністровці і без Росії їдять потрійну порцію м'яса

Субота, 25 березня 2006, 18:36

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк вважає провокацією відправлення Росією гуманітарної допомоги в Придністров'я.

"Це провокація", - сказав Тарасюк в інтерв'ю російській службі Бі-Бі-Сі.

"Влаштована вона саме в найкритичніший внутрішньополітичний момент в Україні, коли завершується виборча кампанія. І чомусь захотіли везти цей конвой з цим так званим гуманітарним вантажем саме в останній виборчий день", - відзначив Тарасюк.

"Для того щоб влаштувати шоу політичне, для того щоб наші опоненти в Україні використовували це як елемент критики нинішньої влади, і в такий спосіб спробувати вплинути на результати виборів. Нічого не пройде", - сказав він.

Тарасюк повідомив, що з 1 січня в Придністров’я "у перерахунку на кожного жителя завезено м'яса в три рази більше норми, риби в два рази більше, цукру - у півтора рази більше".

"Так скажіть, будь ласка, хто там страждає? Хто голодує в Придністров’ї?", - запитав міністр.

За його словами, суть конфлікту в Придністров’ї полягає в тому, що більше десяти років воно залишалося "чорною дірою" у Європі, "дірою, з якої виходила контрабанда, у тому числі зброї".

За словами міністра, введення Україною нового митного режиму на кордоні з Придністров'ям схвалили Європейський союз, ОБСЄ, "ці дії схвалили всі учасники переговорів, крім Росії і Придністров’я".

"Виникає питання, у чому фінансова база існування режиму Придністров’я? Саме в контрабанді", - переконаний Тарасюк.

"Наші економісти підрахували, що в рік безвісти зникає товарів, вивезених з Придністров’я через Україну, на суму 200 млн. доларів. Це та сума збитку, яку має Україна в наслідку того, що контрабандним шляхом вивозяться товари з Придністров’я", - повідомив він.

"Товари начебто б надходять по імпорту в Придністров’я через українські порти, українську територію, потім нелегально - контрабандним шляхом вивозяться в Україну, у Молдову, у Росію - куди завгодно. І на цьому [будується] фінансове благополуччя режиму [глави Придністров’я Ігоря] Смирнова", - підкреслив Тарасюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування